Ugglemania

Sedan några år tillbaka dras jag till ugglor. Och min ugglemaina verkar inte gå över.

Miniempire - owls

Mini Empire är ett svenskt märke skapat av frilansande formgivaren Jenny von Döbeln. Märket var nyligen nominerade till årets barnmöbel av tidningen Family Living. I sortimentet finns, förutom den söta tapeten ovan, prints, kuddar och brickor. I de mönster som innehåller just ugglor blundar de alltid och Jenny berättar i senaste Family Living att hon ofta fick frågan om det var henne själv hon ritade av. Det var dock inte henne intention, men det var något som var signifikant för henne och som omedvetet kom fram i hennes figurer.

Jag älskar att de blundar och ser lite så där mystiska och knasiga ut. Tygugglan som står på stolen är en annan favorit och en sådan pryder vår soffa här hemma. Den kommer från märket Barefoot som startades 1958 som ett välgörenhetsprojekt med syftet att utbilda kvinnor på Sri Lanka i vävning och sömnad för deras försörjning. Visst blir man glad av ugglor?

Också passionerad? Dela gärna med dig!

2 thoughts on “Ugglemania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>