Roadtrip-rapport #2

På vägen ut mot Kullahalvön, Mölle och ett fikastopp på Flickorna Lundgren stannade vi till på Nivå 125 utanför Båstad. En butik, designgalleri och fik i ett. Med en storslagen utsikt från uteserveringen. Längst bort ser man Halmstadsbukten, där vår utflykt utgick från.

Utsikt från Nivå 125 i Båstad

I Nivå 125′s designutställning kunde man bland annat se produkter från Livstycket och ett antal mindre och större formgivare, däribland Signe Persson-Melin. Och dessa skönknasiga verk, av en tjej som jag helt tappat namnet på nu.
(Någon som kan hjälpa mig?)
Uppdatering: Keramikern som gör de underbara verken nedan heter Ann-Katrin Braf

Skönknasig keramik

Livstycket är ett modernt kunskaps- och designcenter i Tensta där kvinnor från hela världen delta. Man vill ge kvinnor som invandrat till Sverige en chans att lära sig det svenska språket och kulturen samtidigt som de stärker sin självkänsla.
Under 2010 skapades läsprojektet Vi dricker te och lär oss e. I det här projektet fick några av Livstyckets analfabeter en möjlighet att lära sig läsa och skriva från grunden. Projektet har resulterat i en läsebok av och för analfabeter och ett nytt textilmönster.

Vi dricker te och lär oss e

Ett annat mönster, som tilltalade mig från Livstycket var Parasoll, här på en kudde.
Kudde Parasoll - Livstycket

Också passionerad? Dela gärna med dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>