Trädgårdsinspiration via Facebook

Bloggaren och inredaren Henrick Eriksson har startat upp en Facebook-sida – Kråk’s stuga – som tar oss med på hans torparresa på Orust. Henrick bjuder på mycket inspiration, tips, ideér och fina bilder från trädgården och inifrån torpet.

För mig, som mer och mer börjar gilla trädgård och den lisa för själen som den erbjuder, men fortfarande är rätt så nybörjare på det där med odlingar och växter är det här en fantastisk källa till inspiration och kunskap. På ett lättillgängligt sätt.

Tips från Kråk's stuga - basilika

Vad sägs om det här eminenta tipset som Henrick bjuder på:

“Färska kryddor man köper i matbutiken är ju svåra att hålla vid liv, men jag har ett litet knep.
Ta krukan med tex. basilika och sätt ner i en burk eller kruka som är ca 4 ggr större än örtkrukan. Häll upp vatten så det täcker halva örtkrukan, tillsätt lite (ca 2 tsk) socker och en tsk ättika. Ställ krukan i en papperspåse och ställ fram på bordet eller ute bland andra örter. Se till att det alltid finns vatten på ca hälften av örtkrukan.

Sockret ger näring och ättikan håller mögel och annat borta. Jag vill helst inte använda blomsternäring, då jag ska äta örterna.”

Bild från sovrummet i Kråk's stuga

Här en bild från sovrummet, där köksdörren blivit en sänggavel. Snyggt, eller hur?

Bilder: Henrick Eriksson, Henricks Tankegångar

Också passionerad? Dela gärna med dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>